« Terug naar zoekresultaten

Vastgoedregistratie

Ons Middelbaar Onderwijs telt bijna 200 gebouwen, verdeeld over circa 80 locaties. Om eenduidigheid in de informatie over alle gebouwen te krijgen, en voor de verdere ontwikkeling van vastgoedbeleid binnen OMO, is in 2010 het vastgoedregistratiesysteem Planon aangeschaft.

In oktober 2010 is het pilotproject ‘OMO vastgoedregistratie’ gestart met het inrichten van de software en het invoeren van de data van vier pilotscholen. In het systeem kunnen alle relevante gegevens van de gebouwen worden vastgelegd (vastgoedmanagement). Ook gegevens over (gebouwgebonden) contracten en de Meerjaren Onderhouds Plannen (MOP’s) van de scholen kunnen in het systeem worden vastgelegd. In juni 2011 heeft de raad van bestuur besloten om de pilot uit te breiden met vijf andere scholen. Voor de medewerkers van de scholen zijn diverse trainingen georganiseerd. Er wordt een Basistraining gegeven en een training voor de module Contracten. Tenslotte bestaat de mogelijkheid om een training te volgen om gebruik te leren maken van de module onderhoudsplanning.

De doelstelling voor 2012 is dat alle OMO-scholen toegang krijgen tot het vastgoedregistratiesysteem en dat aan het einde van 2012 de gegevens van alle OMO-scholen in het systeem zijn opgenomen.

pagina opties